Tiroid ablasyon tedavisi, tiroid nodülü tedavisinde kullanılan güvenilir bir yöntemdir. Cerrahi olmayan tedavi yöntemleri arasında yer alan tiroid ablasyon tedavisi birçok avantajı nedeniyle son dönemde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yöntem, nodüllerin yol açtığı estetik ya da sağlık sorunlarında ve tiroid kanseri vakalarının tedavisinde ameliyatın yerini almaya aday bir yöntemdir. Tabi ki bu yöntem, uygun olan vakalarda tercih edilmelidir.

Tiroid Ablasyon Tedavisi Nedir?, Fiyatları Antalya, Muratpaşa, İstanbul, Ankara

Tiroid ablasyon tedavisi nedir?

Tiroid ablasyon tedavisi cilt üzerinden özel iğnelerle girilerek tiroid bezinde bulunan zararlı dokuların yakılmasıdır. Ameliyatsız tiroid nodül tedavisi olan tiroid ablasyon ile tiroid nodülleri, tiroid kanseri ve paratiroid adenom tedavileri cerrahi işlem yapılmadan gerçekleştirilir.

Özel uzmanlık gerektiren tiroid ablasyon tedavisi girşimsel radyololoji uzmanları tarafından uygulanır. Antalya Muratpaşa'da kendi kliniğinde tiroid ablasyon tedavisi yapan Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Bülent Çekiç aynı zamanda İstanbul ve Ankara gibi birçok ilden gelen hastalara da hizmet vermektedir.

Ablasyon nedir?

Ablasyon, vücudun herhangi bir noktasındaki istenmeyen veya zararlı odakların yakılarak etkisiz hale getirilmesidir. Ablasyon işlemi guatr, tiroid nodülleri, kalp ritim bozuklukları, karaciğer kanserleri ve burun kanamalarına kadar çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Tiroid ablasyon tedavisi nasıl yapılır?

Tiroid ablasyon tedavisi, lokal anestezi ile uygulama yapılacak bölge uyuşturulduktan sonra yapılır. Ultrason görüntülerinden destek alınarak çok ince iğneler vasıtası ile cilt üzerinden giriş yapılır. Ablasyon yapılacak noktaya ulaşıldıktan sonra ise kullanılan tekniğine bağlı olarak uygulanan enerji ile hedeflenen dokular yakılır, etkisiz hale getirilir. Bu işlem ile nodül küçültülmüş veya tamamen yok edilmiş olur.

Tiroid ablasyon tedavisi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Tiroid ablasyon tedavileri sonrasında ablasyon iğnesinin giriş yaptığı cilt bölgesi kuru ve temiz tutulmalıdır. Burası enfeksiyondan korunmalıdır.

Tiroid ablasyon tedavi çeşitleri nelerdir?

Tiroid ablasyon tedavi çeşitleri; Mikrodalga Ablasyon, Radyo Frekans Ablasyon ve Kriyoablasyon şeklindedir. Bunlardan en çok kullanılanlar mikrodalga ablasyon ile radyo frekans ablasyondur. Tiroid ablasyon tedavi çeşitlerinden hangisinin tercih edileceği nodülün büyüklüğüne ve konumuna göre girişimsel radyoloji uzmanı tarafından belirlenir.

Tiroid ablasyon tedavisi kimler için uygundur?

Klinik incelemeleri yapılarak nodülün konumu, büyüklüğü, hastanın yaşı ve genel sağlık durumu değerlendirilir. Bu değerlendirme sonrası uygun olan hastalara tiroid ablasyon tedavisi uygulanır. Tiroid bezi fazla çalışan, nodül boyutu büyük olup çevre dokulara baskı yapmaya başlayan ve tiroid bezi kanseri olan kimselere tiroid ablasyon tedavisi yapılır. Tiroid nodülü veya kanserli yapının soluk borusu, yemek borusu veya sinire yakın olduğu hastalarda risk analizi yapılır. Analiz sonucuna göre tiroid ablasyonunun minimum risk taşıdığı durumlarda bu tedavi tercih edilebilir.

Bu tedavi deneyimli girişimsel radyologlar tarafından, seçilmiş vakalarda güvenle uygulanabilir.

Tiroid ablasyon tedavisinin avantajları nelerdir?

Tiroid ablasyon tedavisinin avantajları şunlardır:

  • Bu Tedavinin en büyük avantajı cerrahi bir işlem olmamasıdır.
  • Lokal anestezi ile uygulanır.
  • İşlem süresi 15-20 dakika kadardır.
  • Ameliyatsız olduğu için hastalarda kesi ve dikiş izi bulunmaz.
  • Tiroid bezleri alınmadığı için ömür boyu hormon destek tedavisi almaya gerek yoktur.

Tiroid ablasyon tedavisinde ağrı olur mu?

Hayır, tiroid ablasyon tedavisinde ağrı olmaz. Ablasyon uygulaması lokal anestezi ile yapıldığından hasta herhangi bir ağrı duymaz.

Tiroid ablasyon tedavisi sonrası hastanede kalmak gerekir mi?

Hayır, tiroid ablasyon tedavisi sonrası hastanede kalmak gerekmez. Ablasyon tedavisi çok kısa süren bir işlemdir ve işlemden birkaç saat sonra hasta kabul edilir.

Tiroid ablasyon tedavisi riskli midir?

Tiroid ablasyon tedavisi uzman doktor tarafından gerekli risk değerlendirmeleri yapıldıktan sonra tercih edilir. Uzman girişimsel radyolog tarafından gerekli tetkikler yapıldıktan sonra bu tedavinin sizin için uygun olduğuna karar verilmişse zaten risk analizi olumlu sonuçlanmış demektir.

Tiroid ablasyon tedavisi başarı oranı nedir?

Tiroid ablasyon tedavisinin başarı oranı kullanılan tekniğe ve vakaya bağlı olmak üzere %80 ile 90 seviyesindedir. Tedaviden yaklaşık olarak 6 ay sonra tiroid nodüllerinde %80-90 oranında küçülme gözlenir.

Tiroid ablasyon tedavisi sonrası kontrol sıklığı nedir?

Tiroid ablasyon tedavisi sonrasında diğer 3, 6 ve 12. aylarda ultrason ile tiroid bezlerinin kontrolleri yapılır. Sonraki dönemde ise yılda bir defa tedbir amaçlı tiroid ultrasonografi kontrolleri yapılabilir.

Tiroid ablasyon tedavi fiyatları

Tiroid ablasyon tedavi fiyatları için Antalya Muratpaşa’da hizmet veren Doç. Dr. Bülent Çekiç Girişimsel Radyoloji Kliniği ile görüşmeniz ve ön muayene olmanız gerekir. Tiroid nodülü üzerinde yapılacak inceleme ve gerekirse tiroid biyopsisi sonrası fiyat alabilirsiniz. Detaylı bilgi için Ankara ve İstanbul gibi birçok ilden gelen hastalarımıza da hizmet veren kliniğimiz ile lütfen iletişim kurun.